slideshow 1 slideshow 1 slideshow 2 slideshow 2 slideshow 2 slideshow 2

Burelen

Het voornaamste doel van het Centrum voor Internationale Verenigingen (CIV- MAI) is voorzien in een ontvangst-en ontmoetingsplaats voor de VZW’s en NGO’s.
Daarom stellen wij burelen te huur in een gebouw gelegen in de Washingtonstraat, 40 te 1050 Brussel.

Vergaderzalen

Het Centrum voor Internationale Verenigingen (CIV-MAI) heeft een volledige infrastructuur van goed ingerichte vergader-en congreszalen met moderne uitrusting, die plaats bieden aan 8 tot 250 personen.
Ze bevinden zich op de benedenverdieping met uitzondering van de zalen Commissie 3,5 en 6 die zich op de eerste verdieping bevinden.
Het ganse centrum en de vergaderzalen zijn toegankelijk voor minder-valide personen.

Domiciliaties

De internationale verenigingen kunnen een domiciliatie vragen in het CIV-MAI. Indien ze voldoen aan de volgende voorwaarde : lid zijn van het Verbond van Europese en Internationale in België gevestigde verenigingen (FAIB) die eveneens in het CIV-MAI gevestigd is.

Oprichting van het Centrum voor Internationale Verenigingen

Momenteel zijn er ongeveer 2.200 internationale verenigingen zonder winstoogmerk (IVZW’s) in België gevestigd. Reeds in 1907 werd door de toenmalige Belgische regering het ontwerp bekrachtigd om op de Kunstberg "een Paleis der Internationale Verenigingen" op te richten.

De plannen werden onderbroken door de eerste wereldoorlog.